вівторок, 11 травня 2021 р.

Про співпрацю музею з польськими партнерами партнерами від HouseOfEurope

        Після гранту мобільності від HouseOfEurope, яким я скористався на початку 2020 року, в науковій роботі нашого музею з'явилась нова гілка досліджень іконографії Кременця та Волині. Ситуація з епедемією в світі завадила нам продовжувати налагоджувати зв'язки та розпочату співпрацю з музейними, архівними, науковими та культурними інституціями в Республіці Польща. 
         Сьогодні в одному з напрямків ми маємо певні здобутки та результати. В 2020 році ми провели заочно художній фотопленер в Кременці. В Польщі партнери надрукували перекидний, настінний календар з світлинами сучасного та міжвоєнного міста. А ось недавно спільними зусилями в Польщі запрацювала виставка світлин фотомитців, які приймали участь в нашому пленері. Ця вистава пройде в декількох містах Польщі.

         Спільно з Консульством Республіки Польща в м.Луцьку ми плануємо провести цю виставу і в Україні у 2021 році в таких містах як Дубно, Остріг, Рівно, Луцьк, Тернопіль. 

         Наші партнерські стосунки з Лешиком Зебровським (м.Краків, м.Перемишль) розвивається спільними справами та міцніють взаємним порозумінням, тому я щиро вдячний за цю можливість гранту мобільності на початку 2020 року усім європейським інституціям, які об'єднались під гаслом "HouseOfEurope"!" 

12.05.21р. директор ККМ Андрій Левчук.

Відеосюжет про відкриття виставки в Польщі:
Lokalna.TV: Miasteczko Krzemieniec oczami artystów:
https://youtu.be/uqGYlfuYPuE

PDF-макети 2-х буклетів про виставку:

https://drive.google.com/file/d/1EBGKjnyV7KCQEJ_0Kzj3ILuVfHd10xEI/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1TOj-mqqzSX8ixi2His4vJ0xJ2m9GRvio/view?usp=sharing


Немає коментарів:

Дописати коментар