вівторок, 25 травня 2021 р.

Музей у співпраці з "Радіо Свобода", або про санний спорт на Кременеченні.

Наш музей відкритий до співпраці з Тернопільською фільмкомісією, з Асоціацією продюсерів України, з телевізійними та новинними каналами, з журналістами та блогерами, з ЗМІ. Для нас співпраця це корисна робота, яка допомагає нам виконувати не лише статутні обов'язки, а й налагоджувати нові комунікаційні звязки. Ми на шляху створення свого власного, музейного медійного каналу. Позаду зроблено декілька важких для нас кроків у цьому напрямку, тому ми розуміємо, що чим більше у нас різноманітного досвід, тим ми блище до жаданої мети.

                  Директор ККМ Андрій Левчук.


Цього року наш музей мав цікавий досвід у співпраці з відеознімальною групою "Радіо Свобода". Далі можна переглянути весь сюжет. На жаль, у форматі відеофільма увійшли не усі відзняті матеріали зустрічі з ветеранами спорту, та автором серії кних про спорт на Кременеччині Василем Галькевичем. 


Останній притулок чемпіонів | #ВУКРАЇНІ

Коли санний спорт тільки зародився в Швейцарії (у другійполовині XIX століття) в Україні побудували одну з перших дерев'яних санних трас в Європі. У місті Кременець, на Волині вона збереглася до сих пір і тільки збільшилася врозмірах. Мало того, зараз це єдина на всю країну траса, де представники санних видів спорту можуть тренуватися. Спортсмени називають Кременець їх колискою. Тут відточують свої навички всі українські спортсмени і проводяться не тільки державні, а й міжнародні змагання. Точніше, проводилися. Адже, за останні кілька років, стан легендарної траси істотно погіршився. 


00:00 Останній притулок чемпіонів 

02:10 Як руками «ліплять»санну трасу? 

06:00 Колиска санного спорту 

11:00 Жахливий стан єдиноїсанної трасив Україні 

13:35 Як зароджувався саннийспорт вУкраїні? 

17:55 Спорядження за 8000 євро 

21:42 Чемпіони санного спорту 


#ВУКРАЇНІ – спільний проєкт Радіо Свобода і @Настоящее Время та @Настоящее Время. Док 

З хвилини де згадується наш музей:



Немає коментарів:

Дописати коментар