вівторок, 11 травня 2021 р.

Прот грант мобільності від House of Europe


20.01.20 -07.02.20 директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук відвідав музейні, архівні, культурні та наукові установи в Республіці Польща. Поїздка стала можливою за рахунок підтримки та фінансування гранту мобільності від об'єднання декількох європейських інституцій під назвою House of Europe.

http://kremenetska.gromada.org.ua/news/1579678097/ - посилання на новину про початок дослідження на веб-сторінці Кременецької міської ради.

Метою поїздки була ціль започаткувати власні дослідження музею теми "Іконографія Волині та м.Кременець". Відомо, що у міжвоєнний період в Кременці був культурно-мистецький осередок Польщі де працювало багато митців (художників, фотографів), які у своїх роботах зафіксували місто та наш край того часу. Під час Другої світової війни багато цих робіт було вивезено з міста у приватних колекціях та архівах, а також були вивезені матеріли та архіви інших державних та громадських установ, які сьогодні майже не відомі кременчанам. Ці матеріали також становлять неаби-який інтерес для Кременецького краєзнавчого музею оскільки вони ще не введені в український науковий обіг.

Директор ККМ Андрій Левчук під час поїздки заключив три угоди про співпрацю. Отримав доступ та частково можливість дистанційної роботи в 7 музейних, бібліотечних, архівних установах Польщі. Встановив нові особисті контакти з ключовими особами різних культурних установ Польщі у кількості - 18 чоловік. Ознайомився та частково перейняв досвід роботи 13-ти музейних установ. Отримав підтримку проведення міжнародної наукової конференції "Іконографія Волині" в м. Кременець від семи польських науковців (професорівта доцентів). Знайшов 9 нових партнерів на спільне написання грантових заявок. Практично ця поїздка відкрила двері для нового масштабного наукового дослідження Кременецького краєзнавчого музею, яке буде тривати більше 10 років. Напрацьована у поїздці інформація та матеріали потребує ретельного опрацювання.  

Перелік польських установ які відвідав грантоутримувач:
м.Краків.
Музей Народовий у Кракові. 6 філій.
Музей фотографії у Кракові 
Бюро промоції польського мистецтва "Галерея Лабиринт №2" в Кракові
Товариство форум іноваційний ОДІН в Кракові
Спілка "Нордік Хаус" (консолят Фінляндії, Данії, Ісландії) в Кракові
Ягілонський університет Інститут історії мистецтва
Ягілонський університет Інститут аудіовізуального мистецтва
Польська Академія Наук в Кракові
Замок "Вавель"

м. Вроцлав
Музей сучасного мистецтва м. Вроцлав
Бібліотека "Осолінніум"
Спілка фотохудожників м Вроцлав
Музей Народовий в Вроцлаві

м.Варщава
Музей Народовий у Варшаві
Музей єврейського народу "ПОЛІН"
Польський археологічний музей

м. Гданськ
Музей Другої світової війни
Археологічний музей Гданська
Музей Народовий в Гданску. Філія виставкових залів. 

м. Перемишль
Музей Народовий в Перемишлі.

Немає коментарів:

Дописати коментар